A A A K K K
для людей із порушенням зору
Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

Розподіл газу на Вінниччині без змін

Дата: 21.02.2023 08:58
Кількість переглядів: 92

Останнім часом в інформаційному просторі є багато різних публікацій та домислів довкола діяльності Операторів газорозподільних мереж.

АТ «Вінницягаз», аби розвіяти сумніви, інформує, що для клієнтів компанії у розподілі газу все залишається без змін.

Показання газових лічильників необхідно, як і раніше, передавати газорозподільній компанії - АТ «Вінницягаз» з 1 по 5 число кожного місяця.

Це можна зробити дистанційно за допомогою онлайн-сервісів: Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільний додаток 104.ua, чат-боти «7104ua» у Viber чи Telegram, СМС на короткий номер 7104. При цьому на підтвердження переданих даних можна додати фото лічильника.

Отримані від споживача показання лічильника «Вінницягаз» вносить на єдину інформаційну платформу, до якої мають доступ постачальники. Саме тут постачальники газу отримують інформацію про кількість спожитого енергоресурсу кожним споживачем.

На основі цієї інформації постачальники здійснюють нарахування і формують рахунки за газ. Саме тому важливо показання лічильника передавати вчасно. В іншому випадку нарахування будуть здійснені, виходячи із середньомісячного споживання клієнта у відповідний період попереднього року.

Залишились без змін також розмір тарифу на послуги розподілу газу, а також порядок нарахування та оплати послуг.

З січня 2022 року для АТ «Вінницягаз» діє затверджений НКРЕКП тариф на послуги розподілу газу в розмірі 2,112 грн. за м куб (з урахуванням ПДВ). 

Послуги розподілу газу включають технічне обслуговування, ремонт та модернізацію газопроводів, заміну застарілого обладнання, повірку, ремонт та заміну газових лічильників, облік спожитого газу, діяльність аварійно-диспетчерської та інших служб, які забезпечують стабільну, безаварійну та безперебійну доставку газу до кожного споживача. 

Оплата послуг розподілу газу здійснюється до 20 числа місяця, в якому отримуєте послугу. Тобто за лютий до 20 лютого. Рівними платежами щомісяця за реквізитами АТ «Вінницягаз».

Вчасна оплата послуг розподілу газу – це вклад кожного споживача в забезпечення енергетичної безпеки регіону, аби у кожній оселі, на підприємствах, у лікарнях, дитячих садочках та школах, інших установах та закладах був газ, а з ним тепло та комфорт.

Незмінним залишився також номер особового рахунку споживача в системі АТ «Вінницягаз». Він має 10 цифр. Використовується в усіх питаннях розподілу газу. Зокрема, при передачі показань лічильника та оплаті послуг розподілу газу необхідно вказувати саме цей, 10-значний особовий рахунок.

В системі постачальників газу споживачі мають ще один, але 9-значний, особовий рахунок, який використовується при оплаті за спожитий газ.

Закликаємо споживачів бути уважними та правильно вказувати власні дані для їх оперативної ідентифікації.

Зі свого боку АТ «Вінницягаз» зробить усе необхідне для стабільного та надійного функціонування газорозподільної системи та доставки газу майже пів мільйона споживачів регіону.

Голова правління

АТ «Вінницягаз»                                                                                    О.А. Кривак


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь