A A A K K K
для людей із порушенням зору
Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

На Вінниччині вчетверте відбудеться «тиха акція» з вшанування Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті»

Дата: 11.02.2022 11:51
Кількість переглядів: 311

Історію та деталі акції на пресконференції у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації, 11 лютого 2022 року, розповіла мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, голова Вінницької обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко.

«Протягом 18–20 лютого 2014 року в Україні відбулись події, що назавжди змінили хід історії нашої держави. Розстріли мирних протестувальників у Києва сколихнули Європу та весь світ. Ціною життя вбитих на Майдані Україна змогла обрати європейський шлях свого розвитку та отримала шанс долучитись до західноєвропейської спільноти. Герої Небесної Сотні ціною власного життя відстояли нашу державність. Багато хлопців з Майдану з перших днів українсько-російської війни пішли на фронт. Дехто і нині боронить суверенітет нашої держави на сході України.У ці дні Україна та світ вшановують подвиг неозброєних борців за свободу України. Феномен Героїв Небесної Сотні не знає аналогів у світі. Сьогодні наше головне завдання – зберегти історичну пам’ять про події Майдану та Героїв Небесної Сотні, донести до молоді важливість тих подій для української історії та нашої держави в цілому», – зазначила Зоя Кузьменко.

«Наша спільна місія – зробити все можливе для того, щоб Героїв Небесної Сотні пам’ятали. Забуваючи важливі віхи національної історії – ми втрачаємо свою самобутність як нація», – відзначив заступник директора – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Іван Педорук.

Нагадаємо, що така акція бере свій початок ще з лютого 2014 року, коли митці творчої агенції «Територія А», зокрема Анжеліка Рудницька та небайдужі громадяни зібралися і вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, розвішавши білих паперових ангелів на деревах вулиць, де відбувалися розстріли. З того часу акція «Ангели Пам’яті» є щорічною, всеукраїнською та всесвітньою.

Вінниччина вже четвертий рік поспіль долучається до акції спільно з усією Україною та світом.

Тиха акція «Ангели Пам’яті» відбудеться у Вінниці у п’ятницю, 18 лютого, на площі Героїв Небесної Сотні. Початок – об 11:00 годині біля пам’ятника Дерево Свободи. З метою вшанування громадянського подвигу Героїв Небесної Сотні, учасники акції прикріплять власноруч виготовлених паперових ангелів на бронзовий меморіал «Дерево Свободи».

Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь