A A A K K K
для людей із порушенням зору
Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

Державою передбачена дотація за утримання корів

Дата: 09.09.2022 10:28
Кількість переглядів: 1051

Доводимо до вашого відома, що 16 серпня 2022 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» (далі — Порядок). Порядком передбачена, зокрема, спеціальна бюджетна дотація на утримання корів.

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції”, що надаються з метою забезпечення безперебійного виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення рівня продовольчої безпеки та економічної стійкості України. Отримувачами бюджетних коштів є громадяни України, фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (далі — отримувачі). Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача повинні бути внесені до Державного аграрного реєстру. Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;

  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Наголошуємо, що отримувач може скористатися одноразово одним із визначених у цьому пункті напрямів. Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами ? громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи ? громадяни України.

Бюджетні кошти надаються отримувачам:

  • бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності ? у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372000 гривень для одного отримувача;

  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, ? у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року. За посиланням: https://cutt.ly/sCj6jU7.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру ? 15 листопада поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь