Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 05.07.2022 10:31
Кількість переглядів: 929

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

1. Найменування організатора громадського обговорення: Махнівська сільська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Махнівської сільської територіальної громади щодо реорганізації та припинення діяльності закладів загальної середньої освіти на території Махнівської сільської ради.

 

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів щодо реорганізації діяльності закладів загальної середньої освіти на території Махнівської сільської ради.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення початкової школи як структурного підрозділу у складі гімназії, його реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймає (приймають) засновник (засновники) такого закладу освіти.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

Стаття 35. Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти:

1. Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Конституція України (ст. 143)

Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради». Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом. Таким чином установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мають бути переоформлені до 31 серпня 2023 року.

Станом на сьогодні на території Махнівської сільської ради функціонують 5 закладів загальної середньої освіти, з них: 1 заклад загальної середньої освіти (І-ІІІ ступенів) та 4 заклади загальної середньої освіти з дошкільними відділеннями (колишні ЗНВК). Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників.

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО Махнівської сільської ради у 2021 році становило:

 

Махнівський ЗЗСО

Юрівський ЗЗСДО

Вовчинецький ЗЗСДО

Безіменський ЗЗСДО

Переможнянський ЗЗСДО

Кількість учнів

370

56

69

91

95

Вартість утримання одного учня на 2021 рік

33274,26

84791,38

81036,45

69565,37

67957,30

З них :

За рахунок освітньої субвенції

23089,22

56468,19

51851,58

43599,86

46942,35

За рахунок місцевого бюджету

10185,04

28323,19

29184,87

25965,51

21014,95

 

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО Махнівської сільської ради у 2022 році становить:

 

Махнівський ЗЗСО

Юрівський ЗЗСДО

Вовчинецький ЗЗСДО

Безіменський ЗЗСДО

Переможнянський ЗЗСДО

Кількість учнів

371

58

67

88

92

Вартість утримання одного учня на 2022 рік

32690,41

76200,03

80159,98

70483,87

72119,85

З них :

За рахунок освітньої субвенції

21523,81

48049,24

49221,89

39751,61

47876,08

За рахунок місцевого бюджету

11166,60

28150,79

30938,09

30732,26

24243,77

 

Кількість дітей, що здобувають освіту в пятьох школах складає 676 учнів. Значна видаткова частина бюджету Махнівської громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установамиперерахунку на одного учня). Так, у Вовчинецькому закладі загальної середньої дошкільної освіти відсутній 10 клас і, відповідно, не сформується 11 клас. У Вовчинецькому та Юрівському закладах загальної середньої дошкільної освіти є 2 класи з наповнюваністю менше 5 учнів, тому вони перебувають на індивідуальній формі навчання. За критерієм спроможності освітньої мережі, у порівнянні 1-4 класи, 5-9 класи та 10-11 класи, саме в старшій школі індекс спроможності є найнижчим. Розпорядник коштів, керуючись пунктом 28 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого КМУ від 28.02.2002 року №228, встановлює, що витрати повинні бути приведені у відповідність з бюджетними асигнуваннями. Надмірні витрати на утримання ЗЗСО, ЗЗСДО позбавляють можливості реінвестувати кошти громади у розвиток шкіл, щоб забезпчити більш високу якість освітніх послуг.

Створення об'єднаної громади надало жителям наших сіл можливість для формування ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг і заощадити кошти громади.

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення якісних освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

Отже, можливими варіантами вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Махнівської сільської ради пропонуються на розгляд та громадське обговорення за наступним планом:

1. Відповідно до вищеперерахованих Постанов та Законів провести реорганізацію та припинення діяльності закладів освіти, засновником яких є Махнівська сільска рада, наступним чином:

- реорганізувати Махнівський заклад загальної середньої освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Опорний комунальний заклад «Ліцей Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області»; 

- реорганізувати Юрівський заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Юрівську початкову школу Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області;

- реорганізувати Вовчинецький заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Вовчинецьку гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області;

- реорганізувати Безіменський заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Безіменську гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області;

реорганізувати Переможнянський заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Переможнянську гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області.

3. Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з дією постанови Кабінету Міністрів України “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами), Законом України від 22 травня 2022 року № 2263-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі за адресою: 22133, Вінницька область, Хмільницький район, с. Махнівка, вул. Шкільна, 3; електронній формі на електронну адресу osvita.makh@gmail.com; усній формі на контактний телефон: 0961107478 (Поліщук Інна Юріївна – начальник відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради).

Графік громадських обговорень з виїздом у заклади освіти, які плануються до реорганізації, оприлюднюватиметься додатково на сайті Махнівської сільської ради.

До участі в обговоренні запрошуються всі мешканці Махнівської сільської ради.

4. СКЛАД робочої групи з організації проведення громадського обговорення проєктів рішень щодо реорганізації закладів загальної середньої освіти Махнівської сільської ради:

Кузьмінський Павло Вікторович

Сільський голова, голова робочої групи

Поліщук

Інна Юріївна

Начальник відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради, заступник голови робочої групи

Горбачук-Наровецька Ольга Василівна

Головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради, секретар робочої групи

Члени робочої групи

Андрійчук Раїса Іванівна

Начальник відділу бухгалтерського обліку та економіки головний бухгалтер Махнівської сільської ради

Грошовенко Олександр Ілліч

Начальник відділу організаційно-правової роботи та державної реєстрації – юрисконсульт апарату сільської ради

Богданчук Світлана Володимирівна 

Начальник фінансового відділу Махнівської сільської ради

Сорокіна Леся Юріївна

Головний спеціаліст (бухгалтер) відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради 

Науменко Олександр Віталійович

Директор Махнівського закладу загальної середньої освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Закусило Петро Миколайович

Директор Безіменського закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Залюбівська Алла Олександрівна

Директор Юрівського закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Савчук Ірина Іванівна

Директор Переможнянського закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Стецький Віктор Миколайович 

Директор Вовчинецькогго закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Іванець Ігор Сергійович

Голова Махнівської сільської організації профспілки працівників освіти і науки України 

Христюк Сергій Іванович

Депутат Махнівської сільської ради

Сидорчук Володимир Васильович

Депутат Махнівської сільської ради

Янчук Ярослав Петрович

Депутат Махнівської сільської ради

Рибак Юрій Станіславович

Депутат Махнівської сільської ради

Староста відповідного старостинського округу

За запрошенням

5. Початок громадських обговорень вважати день оприлюднення даного інформаційного повідомлення.

Свої зауваження та пропозиції просимо подавати щоденно (крім вихідних) з 05 липня 2022 року по 04 липня 2023 року включно у форматі, зазначеному в пункті 3.

6. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Махнівської сільської ради.

 

 

1. Найменування організатора громадського обговорення: Махнівська сільська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Махнівської сільської територіальної громади щодо реорганізації та припинення діяльності закладів загальної середньої освіти на території Махнівської сільської ради.

 

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів щодо реорганізації діяльності закладів загальної середньої освіти на території Махнівської сільської ради.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення початкової школи як структурного підрозділу у складі гімназії, його реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймає (приймають) засновник (засновники) такого закладу освіти.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

Стаття 35. Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти:

1. Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Конституція України (ст. 143)

Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради». Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом. Таким чином установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мають бути переоформлені до 31 серпня 2023 року.

Станом на сьогодні на території Махнівської сільської ради функціонують 5 закладів загальної середньої освіти, з них: 1 заклад загальної середньої освіти (І-ІІІ ступенів) та 4 заклади загальної середньої освіти з дошкільними відділеннями (колишні ЗНВК). Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників.

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО Махнівської сільської ради у 2021 році становило:

 

Махнівський ЗЗСО

Юрівський ЗЗСДО

Вовчинецький ЗЗСДО

Безіменський ЗЗСДО

Переможнянський ЗЗСДО

Кількість учнів

370

56

69

91

95

Вартість утримання одного учня на 2021 рік

33274,26

84791,38

81036,45

69565,37

67957,30

З них :

За рахунок освітньої субвенції

23089,22

56468,19

51851,58

43599,86

46942,35

За рахунок місцевого бюджету

10185,04

28323,19

29184,87

25965,51

21014,95

 

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО Махнівської сільської ради у 2022 році становить:

 

Махнівський ЗЗСО

Юрівський ЗЗСДО

Вовчинецький ЗЗСДО

Безіменський ЗЗСДО

Переможнянський ЗЗСДО

Кількість учнів

371

58

67

88

92

Вартість утримання одного учня на 2022 рік

32690,41

76200,03

80159,98

70483,87

72119,85

З них :

За рахунок освітньої субвенції

21523,81

48049,24

49221,89

39751,61

47876,08

За рахунок місцевого бюджету

11166,60

28150,79

30938,09

30732,26

24243,77

 

Кількість дітей, що здобувають освіту в пятьох школах складає 676 учнів. Значна видаткова частина бюджету Махнівської громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установамиперерахунку на одного учня). Так, у Вовчинецькому закладі загальної середньої дошкільної освіти відсутній 10 клас і, відповідно, не сформується 11 клас. У Вовчинецькому та Юрівському закладах загальної середньої дошкільної освіти є 2 класи з наповнюваністю менше 5 учнів, тому вони перебувають на індивідуальній формі навчання. За критерієм спроможності освітньої мережі, у порівнянні 1-4 класи, 5-9 класи та 10-11 класи, саме в старшій школі індекс спроможності є найнижчим. Розпорядник коштів, керуючись пунктом 28 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого КМУ від 28.02.2002 року №228, встановлює, що витрати повинні бути приведені у відповідність з бюджетними асигнуваннями. Надмірні витрати на утримання ЗЗСО, ЗЗСДО позбавляють можливості реінвестувати кошти громади у розвиток шкіл, щоб забезпчити більш високу якість освітніх послуг.

Створення об'єднаної громади надало жителям наших сіл можливість для формування ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг і заощадити кошти громади.

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення якісних освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

Отже, можливими варіантами вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Махнівської сільської ради пропонуються на розгляд та громадське обговорення за наступним планом:

1. Відповідно до вищеперерахованих Постанов та Законів провести реорганізацію та припинення діяльності закладів освіти, засновником яких є Махнівська сільска рада, наступним чином:

- реорганізувати Махнівський заклад загальної середньої освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Опорний комунальний заклад «Ліцей Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області»; 

- реорганізувати Юрівський заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Юрівську гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області або Юрівська початкова школа Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області ;

- реорганізувати Вовчинецький заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Вовчинецьку гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області;

- реорганізувати Безіменський заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Безіменську гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області;

- реорганізувати Переможнянський заклад загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області шляхом перетворення в Переможнянську гімназію Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області.

3. Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з дією постанови Кабінету Міністрів України “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами), Законом України від 22 травня 2022 року № 2263-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі за адресою: 22133, Вінницька область, Хмільницький район, с. Махнівка, вул. Шкільна, 3; електронній формі на електронну адресу osvita.makh@gmail.com; усній формі на контактний телефон: 0961107478 (Поліщук Інна Юріївна – начальник відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради).

Графік громадських обговорень з виїздом у заклади освіти, які плануються до реорганізації, оприлюднюватиметься додатково на сайті Махнівської сільської ради.

До участі в обговоренні запрошуються всі мешканці Махнівської сільської ради.

4. СКЛАД робочої групи з організації проведення громадського обговорення проєктів рішень щодо реорганізації закладів загальної середньої освіти Махнівської сільської ради:

Кузьмінський Павло Вікторович

Сільський голова, голова робочої групи

Поліщук

Інна Юріївна

Начальник відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради, заступник голови робочої групи

Горбачук-Наровецька Ольга Василівна

Головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради, секретар робочої групи

Члени робочої групи

Андрійчук Раїса Іванівна

Начальник відділу бухгалтерського обліку та економіки головний бухгалтер Махнівської сільської ради

Грошовенко Олександр Ілліч

Начальник відділу організаційно-правової роботи та державної реєстрації – юрисконсульт апарату сільської ради

Богданчук Світлана Володимирівна 

Начальник фінансового відділу Махнівської сільської ради

Сорокіна Леся Юріївна

Головний спеціаліст (бухгалтер) відділу освіти, культури та спорту Махнівської сільської ради 

Науменко Олександр Віталійович

Директор Махнівського закладу загальної середньої освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Закусило Петро Миколайович

Директор Безіменського закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Залюбівська Алла Олександрівна

Директор Юрівського закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Савчук Ірина Іванівна

Директор Переможнянського закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Стецький Віктор Миколайович 

Директор Вовчинецькогго закладу загальної середньої дошкільної освіти Махнівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

Іванець Ігор Сергійович

Голова Махнівської сільської організації профспілки працівників освіти і науки України 

Христюк Сергій Іванович

Депутат Махнівської сільської ради

Сидорчук Володимир Васильович

Депутат Махнівської сільської ради

Янчук Ярослав Петрович

Депутат Махнівської сільської ради

Рибак Юрій Станіславович

Депутат Махнівської сільської ради

Староста відповідного старостинського округу

За запрошенням

5. Початок громадських обговорень вважати день оприлюднення даного інформаційного повідомлення.

Свої зауваження та пропозиції просимо подавати щоденно (крім вихідних) з 05 липня 2022 року по 04 липня 2023 року включно у форматі, зазначеному в пункті 3.

6. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Махнівської сільської ради.

 

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь