A A A K K K
для людей із порушенням зору
Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

Чому молоді матусі надають перевагу пологовому відділенню Калинівської центральної районної лікарні

Дата: 10.02.2022 10:30
Кількість переглядів: 324

«Лікарня, доброзичлива до дитини»


Щороку у пологовому відділенні Калинівської центральної районної лікарні народжують діток близько трьохсот жінок. П’ятдесят-шістдесят пологів проходять шляхом кесарського розтину.

 – З 2008 року лікарня співпрацює з Україно-Швейцарським проєктом «Здоров’я матері та дитини», завдяки чому відділення обладнане, згідно з сучасними вимогами, впроваджуються передові технології стосовно ведення пологів, знеболення в пологах, реанімації новонароджених, – розповідає заступниця медичного директора з якості медичного обслуговування Калинівської ЦРЛ Людмила Яремчук. – Дев’яносто відсотків пологів, які ми приймаємо у відділенні, – партнерські. Також у нас працює «Школа відповідального батьківства», де вісімдесят-дев’яносто відсотків сімейних пар проходять навчання.

У 2013 році «Школа відповідального батьківства» здобула ІІ місце в Україні у конкурсі, організованому Україно-Швейцарським проєктом «Здоров’я матері та дитини». У 2014 році лікарня отримала статус ВООЗ/ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини», а у 2019 році підтвердила цей статус. Як результат, у закладі впроваджується 12 принципів грудного вигодовування і 96-98 % малюків виписуються з пологового відділення на грудному вигодовуванні.

Народжувати у пологовому відділені комфортно та зручно


Для матусь та їх новонароджених у Калинівській лікарні створюють належні комфортні умови. Так у відділенні облаштували сучасні маніпуляційну, харчоблок, приймально-оглядовий кабінет, операційно-пологовий блок,  є 11 палат сумісного перебування матері і дитини. Три із них – покращеного планування, у яких є відокремлений санвузол, холодильник, мікрохвильова піч. У кожній палаті є індивідуальне опалення, завдяки чому підтримується необхідний температурний режим.
Медичні працівники пологового відділення дбають не лише про комфортні умови для матусь та їх діток, а й про загальну атмосферу. Дбають про те, щоб народження дитини стало пам'ятною та святковою подією. Так, щорічно у відділенні проводиться акція «Народжений у вишиванці», присвячена  Всесвітньму дню вишиванки. Постійно оновлюються фотозони для фотосесій новонароджених.

«Це дуже чудовий день! В пологовому будинку стартував захід «Народжений у вишиванці». Всюди лунають щасливі, дзвінкі голоси, посмішки, оплески, проходить фотосесія… А я готуюсь до пологів.
І ось цей момент настав: 15,47! З’явилась на світ моя друга донечка. Яка довгождана хвилина. В родзалі мене оточують професіонали,  весь медичний персонал заслуговує високої кваліфікаційної оцінки. Я щиро дякую вам у надані швидкої, компетентної допомоги й підтримці у пологах. Таким чином на світ з’явилася ще одна дівчинка, яка теж отримала вишиванку», – такі враження про пологове відділення залишилися у молодої матусі Ірини Підопригори.
Для зручності батьків у закладі надається послуга е-малятко, за бажанням видається одноразова допомога «Пакунок малюка».

У Калинівці можуть народжувати дітей не лише мешканки Калинівської громади, а й інших міст та сіл

 – Потреби та проблеми пологового відділення нашої лікарні завжди були в пріоритеті районної, а нині міської ради. Ми створили належні умови у відділенні й надалі продовжимо покращувати ці умови та якість надання медичних послуг. На початку нинішнього року міська рада вже виділила кошти на придбання апарату для обстеження слуху новонароджених й надалі підтримуватимемо ініціативу наших медичних працівників. Персонал пологового відділення також вартий лише похвали. Це кваліфіковані медичні працівники, які з відповідальністю та любов'ю ставляться до своєї роботи. Тому ми запрошуємо усіх жінок Калинівської та сусідніх громад народжувати у Калинівці, - зазначає Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Калинівське пологове відділення розраховане на 15 ліжок – 8 післяпологових та 7 патології вагітних, що дозволяє надавати послуги не лише мешканкам Калинівської громади, а й іногороднім. Тому щороку за допомогою до калинівських медпрацівників звертається до 50 жінок, які мешкають у сусідніх громадах.

 – Приїздять до нас народжувати не лише із ближніх населених пунктів, а й віддалених. Були породіллі з Києва, Львова, Одеси, Тернополя. Найчастіше – це жінки, в яких у Калинівці живуть родичі, які знають про наші умови та довіряють нам, – продовжує Людмила Яремчук. – Для того, щоб народити дитину у нашому пологовому відділенні не потрібно зайвих клопотів та попередніх домовленостей. Достатньо приїхати на пологи з обмінною карткою з лікарні, де вагітна перебувала на обліку, та паспортом. А належне медичне обслуговування та комфортні умови перебування у пологовому відділенні ми гарантуємо.

Фото без опису


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь