A A A K K K
для людей із порушенням зору
Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

Увага! Особливо важливо! Фонд соціального страхування України забезпечує застрахованих осіб та їх дітей після перенесених захворювань і травм медичною реабілітацією в умовах санаторно-курортних закладів України

Дата: 12.01.2022 16:05
Кількість переглядів: 395

Кожна працевлаштована особа, яка сплачує, або на її користь сплачується єдиний соціальний внесок (у тому числі – ФОП) після перенесених захворювань і травм  за наявності медичних показань має право на проходження курсу медичної реабілітації на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів України за кошти Фонду.

Фонд соціального страхування України повністю оплачує реабілітаційне лікування тривалістю від 18 до 24 днів за такими профілями:

  • нейрореабілітація
  • м»язово-скелетна реабілітація
  • кардіо-пульмонарна реабілітація
  • медико-психологічна реабілітація учасників АТО
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності

     -  інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

У тому числі за кошти Фонду фінансується медична реабілітація дітей у супроводі одного із застрахованих батьків за профілями:

  • м»язово-скелетна реабілітація – підгострий період опіків
  • кардіо-пульмонарна реабілітація – підгострий період захворювань легень, цукровий діабет

-    реабілітація після оперативних втручань на органах зору.

При цьому, під час перебування в санаторії Фондом соціального страхування України оплачуються послуги дитині - з лікування, харчування та  проживання, а  дорослому – з  харчування і проживання. Застраховані особи оплачують лише проїзд до санаторію і в зворотному напрямку.

Пацієнти направляються на реабілітацію зі стаціонару закладу охорони здоров»я після закінчення гострого періоду захворювання  за наявності медичних показань та за відсутності протипоказань.  Підставою  для направлення на відновне лікування є висновок лікарсько-консультативної комісії лікарні .

       Застрахованим особам надано можливість самостійно обирати санаторно-курортний заклад для реабілітаційного лікування із Переліку, затвердженого наказом виконавчої дирекції Фонду, а право направляти пацієнтів для проходження реабілітації мають всі заклади охорони здоров»я України, які мають відділення для цілодобового стаціонарного лікування. 

        Отримати консультацію щодо можливості пройти відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за кошти Фонду застраховані особи Вінницької області можуть  за телефонами 2-04-99 та                      2-02-28 у Козятинському відділенні управління ВД ФСС України у Вінницькій області .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь