A A A K K K
для людей із порушенням зору
Махнівська громада
Вінницька область, Хмільницький район

Революція Гідності. День Гідності та Свободи

Дата: 18.11.2021 16:18
Кількість переглядів: 798

День гідності та свободи 21 листопада відзначається в Україні на державному рівні з 2014 року на честь початку цього дня двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Євромайдану і Революції гідності у 2013 році. У цьому році пам'ятні події, які проводить Національний музей Революції гідності, приурочені до восьмої річниці початку Євромайдану.

Програма заходів включає виставки, презентації, обговорення фільмів та соціальну рекламу. Гасло заходів лишається традиційне з 2019 року: «Вільні творити майбутнє».

 

Зокрема, на алеї Героїв Небесної Сотні 19 листопада зранку відбудеться традиційна толока. А 21 листопада заплановані протокольні заходи вшанування. З 10:00 в екуменічному храмі Архистратига Михаїла й Українських Новомучеників відслужать літургію та молитву за Україну. Увечері відбудеться пам’ятна хода, запалення лампадок та панахида за загиблими героями Небесної Сотні й воїнами-захисниками України.

18–19 листопада у Будинку профспілок проведуть науковий форум «Революція Гідності: на шляху до історії». Там же відбудеться показ та обговорення фільму «Історія українських Майданів – від протестів на граніті до Революції гідності» (із серіалу «10 днів незалежності») та презентація трисерійного фільму «Майдан. Культура домовляння».

Новим у програмі заходів є відкриття мистецького простору – Галереї протестного мистецтва і першої виставки «Мистецький барбакан. Ретроспекція».

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь